Brillebjørn

Navn
Brillebjørn
Kunde
Spark AS
Produksjon
Brillebjørn (Engelsk Bo Bear)
Sjanger
hånddukke stangdukke
Størrelse
Høyde: 55 cm
Produksjonsår
2016

TV-serie

Vi designet Brillebjørn til å fungere som både en hånddukke og stangdukke. Brillebjørn er spesiallaget til bruk i TV-serien og filmer for førskolebarn. Brillebjørn er en av våre mest kjente figurer.

Brillebjørn er veldig fleksibel og uttrykksfull. Vi vurderte nøye en rekke detaljer, for eksempel testet vi vektpunktene for å gi akkurat den rette typen mobilitet og fleksibilitet. Det ene øyeblikket må Brillebjørn fungere som en magisk ‘levende’ bjørn, og i det neste øyeblikket vil den igjen være et kosebamse som passer perfekt under armen til en 3-åring. Vi måtte også sørge for at Brillebjørn ville tåle å bli håndtert av små barn både under opptak og i pausene på filmsettet.

TV-serien, som hadde premiere i 2017, vant Prix Jeunesse Theme Prize i 2018 og var et av de norske bidragene til hovedprogrammet i Chicago International Children’s Film Festival.

Filmer

Serien ble så populær at produksjonsselskapet Spark bestemte seg for å lage en film om Brillebjørn. Brillebjørn på bondegården hadde premiere i februar 2018, og følg med - en ny film Brillebjørn på ferie lanseres høsten 2019.

Produkter

I tillegg til å designe og produsere hånd- og stangdukken for TV-serien og filmene, har PISTO-teamet også designet og produsert prototypene til Brillebjørn bamsene som blir markedsført og solgt gjennom BLAFRE.

Mer Mindre

Produksjoner

  • 2019 sesong 3 (TV-serie 7 episoder)
  • 2019: Brillebjørn, sesong 2 (TV-serie 26 episoder)
  • 2018: Brillebjørn på bondegården (kinofilm)
  • 2017: Brillebjørn, sesong 1 (TV-serie 26 episoder)

Det er laget flere Brillebjørn-sanger, og Gyldendal utgitt en serie Brillebjørn-bøker med tekst av Ida Jackson. Vi har designet kosedyr som produseres av Blafre - et lite norsk firma som også har utviklet en serie andre Brillebjørn-produkter, som termoser, matbokser og ryggsekker.

Lenker

En kort film om å lage Brillebjørn i atelieret: